Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka zapiekana w plastrach boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
ser żółty
kukurydza
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka zapiekana w plastrach boczku

Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół i obsmażamy na patelni. Następnie obsypujemy solą, pieprzem i świeżym tyminakiem. Pierś układamy na plastrach boczku /plastry muszą być długie!/ i posypujemy startym żółtym serem oraz kukurydzą. Zawijamy boczek tak, żeby przykrył nam cały filet wraz z dodatkami i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok. 170 stopni. Wyciągamy gdy boczek będzie miał złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak