Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
por (biała część) 1 szt
marchewka 1 szt
bulion warzywny 1,5 l
śmietana
rzeżucha
kiełki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z rzeżuchą

Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, por w krążki. Warzywa dusić na małym ogniu przez ok. 10 min. Dodać posiekaną rzeżuchę oraz kiełki. Wlać bulion warzywny i gotować przez ok. 10 min. Dodać śmietanę oraz doprawić solą i pieprzem. Na koniec zmiksować. Zupę podawać posypaną rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.05.2013 09:15
ciekawy smak z rzeżuchą
Kate131 28.10.2012 09:06
fajna
alaaa 28.04.2012 22:00
fajny pomysł na rzeżuchę,,
Barbara33 24.03.2012 09:25
o ciekawe
Kuchareczekjeden 16.01.2012 19:19
świetna zupka
AgaS10 14.01.2012 20:10
hmmm,pomysłowe:)
olkaaa 30.12.2011 00:11
chętnie spróbuję
Magdalena1110 02.05.2011 21:33
pycha
barbara11561 09.04.2011 08:29
Wspaniała
MAR3STA 08.04.2011 23:00
takiej nie jadłam i chętnie spróbuję;)
Ania67 05.04.2011 09:06
super
Dorota59 05.04.2011 09:00
smaczna-lubię rzeżuchę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak