Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykaż z gęsi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 150 g
marchew 50 g
seler 30 g
pietruszka 30 g
cebula 30 g
śmietana 50 g
mąka 2 g
koperek 2 g
natka pietruszki 2 g
pieprz
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: paprykaż z gęsi

Oczyścić mięso, podzielić na części. Warzywa zetrzeć na tarce. Mięso i warzywa włożyć do rondla, wlać ½ szklanki wody, dodać sól i gotować do miękkości. Potrawę doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać paprykę, pieprz i zagotować. Podawać na gorąco posypane zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak