Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 litra
włoszczyzna 1 pęczek
kasza jęczmienna 10 dkg
ziemniaki 25 dkg
cebula 2 szt
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
grzyby suszone 5 szt.
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Ugotować w lekko osolonej wodzie obraną i pokrojoną włoszczyznę. Następnie dodać sparzoną kaszę i gotować, aż kasza będzie miękka. Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i ziemniaki wrzucić do gotującej się zupy i jeszcze chwile gotować żeby ziemniaki były miękkie. Przyprawić do smaku sola i na talerze wsypać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak