Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzony pstrąg w sosie rzeżuchowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg wędzony 2 szt
śmietana kwaśna 1 szklanka
majonez 1/2 szklanki
kiełki rzeżuchy 1 szklanka
chrzan tarty 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier szczypta
cytryna 1 łyżka
liście sałaty
rzeżucha 2 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: wędzony pstrąg w sosie rzeżuchowym

Miksujemy śmietanę,majonez i chrzan z rzeżuchą,solą pieprzem i cukrem na gładki krem.Cytrynę dokładnie myjemy przelewamy wrzątkiem osuszamy i dzielimy na ćwiartki.Pstrągi obieramy ze skóry i ości i dzielimy na kawałki.Na wyłożonym liśćmi sałaty półmisku układamy porcje pstrąga polewamy sosem i dekorujemy cytryną i posypujemy rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 15.09.2011 09:23
rybka z rzerzucha - bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak