Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1 kg
cebula 2 szt
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby umyć(najlepiej gdyby były świeże) pokroić i zalać odroiną wody. Dusić je ok 15min.
Grzyby osączyć i zmielić. Cebulę obrać i posiekać, a nastęnie podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko oraz namoczone w mleku i odciśnięte bułki. doprawićdo do smaku.(jaśłi opowstałą masa byłaby zbyt żadka można dosypać bułki tartej). Skłądniki wymieszać i uformować z nich kotlety,nastęnie obtoczyc w bułce tartej i smażyć z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak