Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nóżki według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi świńskie 2 sztuki
pręga wołowa 1/2 kg
udko z kurczaka 2 sztuki
groszek konserwowy
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
marchew 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki według Agi

Wszystko mięso dokładnie myjemy i zagotowujemy.Po zagotowaniu wyjmujemy,opłukujemy i jeszcze raz wkładamy do zimnej wody i gotujemy.Po zebraniu szumowin dodajemy marchewkę i przyprawy.Gotujemy tak długo aż mięso będzie całkiem miękkie.Mięsko wyjmujemy a rosołek przecedzamy.Teraz mięsko obieramy od kości,kroimy i dodajemy do rosołu.Marchewki kroimy w plasterki i też dajemy do rosołu.Jeszcze raz doprawiamy.Żelatynę rozpuszczamy w gorącym rosole(w kubku) i dodajemy do reszty.Rozlewamy do miseczek.My uwielbiamy.Polecam.:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 28.02.2012 16:05
super jedzonko
piotereq 23.01.2012 13:28
lubimy
tomek18 25.09.2011 11:07
pyszne
Justyna Jussstiii 15.05.2011 11:30
pycha
Barbara/zuza22_85 13.04.2011 14:24
super
Justyna Jussstiii 05.04.2011 09:47
super
Krystyna32 05.04.2011 03:25
apetyczne
MAR3STA 04.04.2011 23:21
apetycznie wyglądają;)
joanna77 04.04.2011 21:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak