Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica po bacowsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
słonina 10 g
Oscypka 10 g
mleko 2 łyżki
chleb 40 g
natka pietruszka 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica po bacowsku

słoninę pokrajać w drobną w kostkę i stopić chleb lub bułkę pokrajać w drobną kostkę i zmienić na tłuszczu jajka roztrzepać z mlekiem startym serem i solą wlać do grzanek i smażyć na wolnym ogniu mieszać jajecznicę podawać i posypaną natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak