Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z płatkami migdałów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
migdały w płatkach 100 g
sól szczypta
musli wielozbożowe Benus 3 łyżki
olejek migdałowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z płatkami migdałów

Margarynę rozpuścić w garnku, dodać szczyptę soli, cukier,olejek migdałowy i proszek do pieczenia- wymieszać, wsypać 3 łyżki musli wielozbożowego Benus, mąkę, oraz płatki migdałowe zagnieść, masa musi być tłusta, Blachę wysmarować olejem. Ciasto nabierać łyżką, formować owalne ciasta w kształcie migdała, kłaść na blasze, docisnąć aby były spłaszczone. Wstawić do gorącego piekarnika 180 stopni i piec 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 11.10.2011 16:13
smaczne i oryginalne
Pola2 04.04.2011 20:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak