Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z kuleczkami wątróbkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

NA KULECZKI:
smażonej wątróbki 50 dag
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z kuleczkami wątróbkowymi

Ugotować mięsny lub warzywny bulion - według uznania,dodać pokrojoną marchewkę.Podsmażoną wątróbkę zmiksować,dodać jajko,sól i pieprz do smaku,nastepnie dosypać tyle bułki tartej,by dało się kształtować kuleczki,wkładać odrazu do gotującego się bulionu(można też ugotować osobno,a potem prełożyć do bulionu) , zrobić kluseczki z dwóch jajek i 3 łyżek mąki - wlać do gotującego sie bulionu.Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 23.06.2010 21:07
Muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak