Żółta sałatka

Żółta sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • g kukurydzy konserwowej

    200
  • cebuli

    1/3
  • łyżki majonezu

    2
  • marchewka

    1
  • plasterki żółtego sera, dałam Radamer, nieco słodkawy

    3
  • pęczka cienkiego szczypiorku

    1/2
  • sól, pieprz mielony

    do smaku:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę oskrobać, ugotować na półtwardo w osolonym i posłodzonym wrzątku, zestrugać cienkie wstążki wzdłuż korzenia np. obieraczką do warzyw. Jajko ugotować, ostudzić, obrać ze skorupki, posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę. Paprykę, jajko, kukurydzę wymieszać, dodać posiekaną drobno cebulkę, majonez, doprawić solą i pieprzem. Porcje sałatki wyłożyć na talerze, dookoła ułożyć pierścionki zwinięte z plasterków marchewki, ozdobić kawałkami żółtego sera i posypać szczypiorkiem. Prosto i pysznie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

11.10.2012 09:13
ładnie ozdobiona

marcia71

04.08.2011 15:51
polecam

marcia71

21.07.2011 18:44
apetyczne

ZEWA

21.04.2011 08:56
fajna sałatka

irenka

31.03.2011 22:33
ciekawy przepis,muszę spróbować

madi356

14.12.2010 12:44
ciekawy skład;)

ben-ka

17.10.2010 09:40
Bardzo ładnie podana!

wojtek10_89

16.10.2010 09:06
fajnie wygląda

Ewa104

21.07.2010 15:42
SUPER!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat