Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie czosnkowo-serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
pieczarki 25 dkg
żółty ser 10 dkg
czosnek 4 ząbki
bulion 2 szkl
śmietana 1,2 szkl
mąka
sól
pieprz
posiekana zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie czosnkowo-serowym

kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu. Przekładamy do bulionu i dusimy. W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy w plastry. Czosnek miażdzymy. Dodajemy do schabu i dusimy ok 1,5 godz. na małym ogniu. W tym czasie dolewamy troszkę wody. Zabielamy śmietaną doprawiamy do smaku i ścieramy na tarce ser . Posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakosz1988 21.04.2012 20:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak