Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki paprykowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

strąk papryki czerwonej 1
strąk papryki żółtej 1
ogórki kiszone 3
ząbki kiszonego czosnku 1-2
małej cebulki 1/2
łyżki gęstego majonezu 2-4
łyżki posiekanego koperku 2
sól i pieprz mielony do smaku:
gałązek koperku i natki pietruszki do przybrania. kilka
ser biały twarogowy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki paprykowe

Papryki umyć, przekroić na ćwiartki lub ósemki, jeśli duże strąki. Po jednym kawałku papryk pokroić u drobną kostkę. Cebulkę i czosnek posiekać. Ogórki pokroić w kostkę i razem z pokrojoną papryką przełożyć na talerz wyłożony podwójnym ręcznikiem papierowym - nadmiar płynu obcieknie i nie będzie niepotrzebnie rozrzedzał nam farszu. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać osączone ogórki z papryką, cebulkę, czosnek, koperek i majonez, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić paprykowe łódeczki. Ułożyć je na talerzu lub tacy, ozdobić gałązkami zieleniny. Można je jeść po prostu biorąc rękami i chrupać ze smakiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 02.06.2012 12:56
pięknie wyglądają
Agnik 18.07.2011 13:43
pycha
Goya 02.05.2011 20:03
super wyglądają
Grażyna13 29.09.2010 09:30
Piękne i smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak