Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik szczawiowy anny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 1 litr
szczaw 25 dag
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
mleko ¾ szklanki
sól
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik szczawiowy anny

Liście szczawiu umyć, włożyć do garnka razem z masełkiem dusić ok. 10 minut, nie podlewając wodą. Po tym czasie szczaw przetrzeć przez sito. Do wrzącego wywaru dodać mąkę rozrobioną z mlekiem- mieszając zagotować. Dodać szczaw i przyprawy. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak