Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól
Nadzienie:
twaróg 40 dag
ser żółty 50 dag
brukselka 40 dag
boczek 10 dag
margaryna 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kluskami

Mąkę, wodę i jaja wyrobić z nich ciasto. Wstawić wodę doprowadzić do wrzenia- kłaść łyżką kluski, ugotować i odcedzić. W osolonej wodzie ugotować oczyszczoną brukselkę. Boczek pokroić na większe kawałki i zesmażać na skraweczki. Ser rozkruszyć. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, napełnić je wymieszanymi składnikami wierz posypać startym serem żółtym na grubej tarce. zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak