Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowo-pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 kostki
marchew 2 szt
por 2 szt
pieczarki 50 dkg
masło 2 łyż
mięso mielone 50 dkg
serki topione 4 szt
koper garść
sól
pieprz
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowo-pieczarkowa

wodę zagotowac i dodać kostki. Pory drobno pokroić. Marchew zetrzeć na tarce i wrzucić do bulionu wraz z porem gotowac do miękkości zmiksować. Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle. Z mięsa mielonego uformować malutkie kulki i dodać do gotujacej zupy wraz pieczarkami gotowac ok 10min. Następnie dodać serki i rozgotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.07.2012 23:11
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak