Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowe oczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
masło 3,4 kostki
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1,2 szkl
cukier waniliowy 1 szt
galaretka 1 szt
orzechy mielone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowe oczka

masło zmiksować z cukrami. Dodać żółtka i mąkę oraz orzechy i zagniatamy ciasto. Włożyć na 2 godz. do lodówki. Z ciasta uformować krążki o śr. 2 cm. Ułożyć na brytfance zrobić palcem wgłębienie i upiec 15 min w temp 200C. Galaretkę rozpuśić w 1 szkl wody i po ostudzeniu ciastek wypełnić rowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 23.04.2011 13:58
pyszne ciasteczka, podoba mi się nazwa tych ciasteczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak