Kurczak w galarecie

Kurczak w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    30 dkg
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • zielony groszek

    3 łyżki
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka ugotować w esencjonalnym rosole.Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach ostudzonego wywaru.Mięso pokroić w kostkę,do przecedzonego wywaru dodać żelatynę,przecedzić.Zalać salaterki z pokrojonym kurczakiem.Do każdej porcji wrzuć trochę zielonego groszku.Odstawić do lodówki,Żeby galaretka stężała.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

24.04.2012 10:05
uwielbiam

aga130982

05.11.2011 12:23
ekstra

banditka

25.05.2011 08:03
super wyglada

Tika4444

03.05.2011 17:41
pięknie wyglądają

Tika4444

03.05.2011 17:41
pięknie wyglądają

buksiak12

30.08.2010 10:34
uwielbiam dania z kurczakiem

Dorota71

30.08.2010 09:57
mniam mniam super przepis

Emilia22

30.08.2010 09:35
fajny przepis

annamariakowalczyk3

04.08.2010 15:46
mniam mniam..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat