Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem szparagowy z łososiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi z puszki 25 dkg
bulion drobiowy 2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
wędzony łosoś 50 gram
koperek 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
cukier szczypta
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem szparagowy z łososiem

Szparagi odsączamy i gotujemy z bulionem,następnie miksujemy i ponownie gotujemy.Śmietanę mieszamy z żółtkiem i wlewamy do zupy i mieszając podgrzewamy.Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny pieprzem cukrem i solą,następnie dodajemy wędzonego łososia pokrojonego w cienkie paseczki,posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.05.2011 07:47
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak