Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zmielonego sera białego 500 g
cukier waniliowy
kwaśnej śmietany 2 łyżki
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego

Ciasto: Rozwinąć ciasto francuskie po czym podzielić na 4 rzędy i wyciąć w każdym z nich po 6 trójkątów. Zaczynając od 1 rzędu resztę można przykryć wilgotną ściereczką by ciasto nie wyschło. Nadzienie: Przełożyć ser do miseczki dodając śmietanę lub trochę mleka i cukier według uznania. Wszystko razem wymieszać. Przygotowanie: Do każdego trójkącika z cista francuskiego dać trochę masy serowej i zwinąć trójkącik zaginając boki tak by nic nie wypłynęło podczas pieczenia. koniec 2 żółtka wymieszać ze sobą i za pomocą pędzelka posmarować z góry rogaliki i posypać cukrem. Piec w temp. 220 stopni ok 15-20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 01.09.2011 22:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak