Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż w kożuchu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 70 g
jajko 1 szt.
jabłka 150 g
cukier 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: ryż w kożuchu

Ugotować ryż na sypko. Oddzielić białko od żółtka. Żółtko utrzeć z połową cukru, dodać do ryżu i wymieszać. Jabłka odpestkować, ułożyć w rondlu, podlać nie wielka ilością wody i poddusić. Do białka dodać cukier i ubić pianę. W naczyniu żaroodpornym ułożyć jabłka, ryż. Na wierzch nałożyć pianę, wstawić do piekarnika i krótko zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 31.08.2011 21:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak