Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z bitą smietaną, dżemem morelowym i syropem różanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
jajko
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier waniliowy łyżeczka
oliwa
bita śmietana
syrop różany
dżem morelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z bitą smietaną, dżemem morelowym i syropem różanym

Mleko, mąkę, jajko, cukier waniliowy i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Każdego naleśnika smarujemy dżemem morelowym i zwijamy w rulon.

Naleśniki podajemy z bitą śmietaną i skrapiamy syropem różanym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Żaneta1 13.12.2011 16:33
pysznosci;)
ilka_86 01.07.2011 16:24
uwielbiam naleśniczki:)
aginaa 04.04.2011 17:15
mmm pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak