Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z sosem mięsno-pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni
mięso mielone 500g
pomidory krojone w puszcze 1 puszka
cebula
czosnek 5 ząbków
sól
pieprz
oregano
oliwa
chilli
ser żółty 150 g
mozarella 1 kulka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z sosem mięsno-pomidorowym

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy mięso mielone (wieprzowe), mieszamy i podsmażamy kilka minut.

Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy, solą, pieprzem, oregano i papryką chilli, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok 10-15 minut.

Każdą rurkę cannelloni obgotowujemy przez ok minutę w osolonym wrzątku a następnie nadziewamy mięsno-pomidorowym farszem.

Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę posypujemy startym żółtym serem i kawałkami mozarelli oraz posypujemy oregano.

Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok 15-20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 26.03.2012 12:42
super!
rjustysia 11.01.2012 10:10
Same pyszności!
Ewa/kalapurtka 10.11.2011 17:26
pysznie wygląda
Mariusz10 05.04.2011 15:26
pycha danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak