Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś zapiekany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
sól
masło do smażenia
krewetki mrożone małe 10 dkg
szparagi z puszki 10 dkg
śmietana 3/4 szklanki
bulion 3 łyżki
mozarella starta 3 łyżki
żółtko jajek 1 szt
pieprz szczypta
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś zapiekany

Filety myjemy i osuszamy,nacieramy solą i skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy na kilka minut,po czym smażymy na maśle.Szparagi osączamy i kroimy na niewielkie kawałki,mrożone krewetki wkładamy do lekko osolonego wrzątku na 2 min.Śmietanę mieszamy z surowym żółtkiem,bulionem,sokiem z cytryny solą i pieprzem,cukrem i startym serem,krewetkami i szparagami.Wszystko podgrzewamy.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem wykładamy go filetami i zalewamy sosem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 08.04.2012 08:29
super
Daria14 04.04.2011 16:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak