Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec własnej roboty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
cebula 5 sztuk
czosnek ząbki 6 sztuk
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec własnej roboty

Słoninę pokroić w kostkę i smażyć,aż wytopią się z niej skwarki.Na patelnię odlać trochę wytopionego smalcu bez skwarek i zeszklić na niej posiekaną na drobno cebulę i roztarty z solą czosnek.dodać je do rondla i delikatnie zamieszać.Doprawić pieprzem i solą.Zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 29.08.2012 08:37
czasem i ja taki zrobię ale bez czosnku ;)
Papryczka 31.03.2012 13:01
też lubię taki smaluszek
Wacław 29.01.2012 08:37
domowy najlepszy
Karmel 22.01.2012 21:58
pycha
kuklik 22.10.2011 17:23
pyszniutki
Magdalena1110 26.08.2011 07:11
też robię
Iwona51
Iwona51 05.08.2011 10:22
najlepszy taki
ronald88 11.07.2011 14:11
extra
smakoszek 10.07.2011 08:06
Pyszny ,i do tego moje ogóreczki małosolne - niebo w \"gębie\"
Tika4444 01.07.2011 08:29
do tego chlebek i ogórek kiszony - pycha
Grazyna0211 16.05.2011 18:03
bardzo lubię smalec domowej roboty
romanrafal
romanrafal 05.04.2011 16:38
lubie to
Kuchareczekjeden 04.04.2011 16:42
smaczny z ogórkiem kiszonym
AgaS10 04.04.2011 16:08
robię podobny i bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak