Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek rozmaitości

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 0,5 kg
czosnek (ząbek) 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidory bez skóry 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza 1 puszka
papryka zielona 2 sztuki
chili strąki 2 sztuki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek rozmaitości

mięso pokroić na drobna kostkę.Cebule i czosnek obrać,drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej,dodać mięso i podsmażyć.Przyprawić pieprzem i solą,oprószyć mąką,wymieszać.Pomidory pokroić i dodać do mięsa.Całość zalać 0,5 litra wody,gotować na średnim ogniu około 1 godzinę.Paprykę i chili pokroić w kostkę i dodać do mięsa po około 40 min gotowania.Fasolę,kukurydzę odsączyć z zalewy,dodać do gotującego się mięsa na 10 min przed końcem duszenia.Całość przyprawić,podawać z ziemniakami,kaszą lub świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.05.2012 08:09
super
Grazyna0211 06.05.2012 16:38
smacznie się zapowiada ten kociołek
Seba 23.02.2012 09:01
smaczne
aleksa123 26.09.2011 13:21
lubię takie kociołki:-)
Teresa19 02.09.2011 06:41
lubię takie jedzonko
anja3107 05.07.2011 21:53
super
Motorek 03.05.2011 13:18
fajny pomysł
Robert10 05.04.2011 09:14
dla mnie duuży kociołek tych pyszności poproszę
Kuchareczekjeden 04.04.2011 16:41
super
AgaS10 04.04.2011 16:10
uwielbiam takie kociołki:)
Sylwia88 04.04.2011 14:40
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak