Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowo-jabłkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
ryż 1 szkl
mleko 1 szkl
cynamon 1 łyżka
masło 2 łyżki
cukier 4 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowo-jabłkowa

Ryż ugotować w mleku dodając jeszcze 1 szklankę wody.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Na dno wyłożyć połowę ryżu,posypać połową cukru i kawałkami masła,przykryć połową jabłek i posypać cynamonem.Następną warstwę położyć tak samo i zapiekać w piekarniku 1 godz.w 190st.C.Podając można polać gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 03.09.2013 08:07
lubię takie zapiekanki :-)
Ada-Gaba 20.08.2013 07:37
bardzo lubimy
Wafelek2601 04.07.2013 00:17
Super ta zapiekanka
kate.500 16.06.2013 23:44
pyszna zapiekanka
Pani Domu 04.03.2013 19:26
z chęcią bym spróbowała
Motorek 02.08.2012 10:27
smaczna
zuzanna_z 30.04.2012 13:09
też taką robię
Wacław 25.01.2012 08:52
pyszna !
jeta72 26.10.2011 22:56
pychotka
misia53 26.05.2011 18:52
Czekam na młode jabłuszka....
IZABELA29 13.04.2011 08:31
słodko
Krystyna32 10.04.2011 08:33
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak