Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone Eweliny.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
biała kapusta
ryż
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone Eweliny.

Ryż ugotować w osolonej wodzie, kapustę drobno poszatkować. Ryż i kapustę wymieszać z mielonym, dodając bułkę tartą, jajko, cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Smażyć na oleju.
Ilość składników według uznania na ile osób chcemy przyrządzić. Ja na pół kg mielonego dają torebkę ryżu i ćwiartkę małej główki kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.03.2012 20:34
lubię takie mielone
wiola28a 18.02.2012 18:52
Ffajne
traktorek 03.11.2011 13:28
super
Wacław 21.10.2011 22:05
fajny przepis !
Barbara/zuza22_85 12.07.2011 22:27
pycha
MAR3STA 18.04.2011 23:33
apetyczne!
Barbara/zuza22_85 11.04.2011 22:51
fajne
Izabela/bella81 10.04.2011 09:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak