Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowo-paprykowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
papryka 1 szt
olej 2 łyż
mąka
bulion 3,4 szkl
śmietana 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowo-paprykowy

pieczarki pokroić w paseczki a paprykę w kostkę. W rondlu rozgrzej olej i przyrumienić n anim pieczarki dodać paprykę i smażyć 2 min następnie oprószyć mąką lekko zasmażyć i wszytko zalać bulionem i śmietaną dodać liście i ziele wymieszac doprawić do smaku i gotowąc 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 31.03.2012 16:10
super
[email protected] 28.03.2012 16:20
fajne zrohie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak