Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 90 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka
olej 5 łyżek
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
schab 1,20 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: schab z wiśniami

Schab umyj, osusz. Ostrym, długim nożem zrób w nim dwie głębokie kieszenie. Połowę wydrylowanych wiśni wymieszaj z cynamonem oraz białym pieprzem, włóż w kieszenie, zepnij wykałaczkami.
Schab natrzyj solą, czarnym pieprzem i suszonym tymiankiem. Włóż do brytfanny, polej olejem oraz winem. Piekarnik nagrzej do temp. 200 stopni, wstaw brytfankę z mięsem, piecz ok. 40 minut, często podlewając powstałym sosem. Następnie dołóż pozostałe liście i piecz 25 minut w temp. 190 stopni. Podawaj z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 25.03.2012 20:26
świetne połączenie :)
magical66 04.04.2011 20:51
fajnie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak