Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z nóżek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóżki wiepszowe 3/4 kg
chudej wieprzowiny 1/4 kg
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ocet 10 % 2 łyżki
białko 2 szt
czosnek 2 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z nóżek

Mięso ugotować z włoszczyzną(ok. 2-3 h.)Wywar odcedzić.Do letniego wywaru dodać ocet,rozpuszczoną żelatynę,białka,czosnek i sklarować(zagotować i jeszcze raz przecedzić).Mięso oddzielić od kości,pokroić w kostkę.Ułożyć w salaterkach,zalać tężejącym wywarem.Do galaretki można włożyć plasterki gotowanej marchewki i groszek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.08.2012 13:39
też tak robię
annamariakowalczyk3 03.08.2010 07:09
uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak