Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała kiełbasa ze śliwkami i z jałowcem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 800 gram
cebula biała 2 szt.
suszone śliwki 200 gram
jabłka 2 szt.
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól
olej 2-3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: biała kiełbasa ze śliwkami i z jałowcem

W garnku zagotuj wodę, wrzuć kiełbasę i gotuj ją 5-6 minut, potem odcedź. Cebule pokrój w piórka, jabłka w ćwiartki (skrop je sokiem z cytryny, żeby się nie utleniły).
Na patelni rozgrzej olej, lekko zrumień kiełbasę, potem przełóż ją do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmaż delikatnie cebulę, dodaj ją do kiełbasy razem z jabłkami i ze śliwkami. Wszystko posyp majerankiem, solą, oprósz pieprzem, dodaj liść laurowy, na koniec podlej winem wytrawnym. Piecz 30 minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.05.2011 10:55
w takim wykonaniu nie miałam jeszcze przyjemności kosztować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak