Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluchy z wędzonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 2 szkl
mleko 3/4 szkl
sól do smaku
wędzonka 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kluchy z wędzonką

Jajka ubić na puszystą masę, dodać mleko i tyle mąki, aby wyszło dość gęste ciasto. Na wrzącą wodę posoloną wrzucać kawałki ciasta nabrane łyżką, pogotować 2-3 minuty, wyjąć.
Wędzonkę lub boczek pokroić i podsmażyć, wymieszać z kluchami.
Podawać z sezonową surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 04.04.2011 19:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak