Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

saatka jarzynowa letnia z mięsem pieczonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler ½ sztuki
mięso pieczone 50 dag
jabłko 1 sztuka
sałata 4 liście
czosnek 1 ząbek
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: saatka jarzynowa letnia z mięsem pieczonym

Marchew, seler i pietruszkę ugotować. Warzywa rozdrobnić, jabłko pokroić w drobną kostkę. mięso pokroić na kawałki. obrać czosnek, przecisnąć go przez praskę i rozetrzeć z solą, rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej przegotowanej wody, wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem. Wymieszać sos z warzywami. Sałatkę ułożyć na umytych liściach sałaty można posypać na wierzchu zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 16.08.2012 07:58
interesujacy przepis
Gosia32
Gosia32 17.06.2011 11:55
super
anja3107 12.05.2011 02:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak