Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z konserwy z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt.
papryka 4 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat ½ łyżeczki
smalec 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z konserwy z papryką

Cebulę obrać, wypłukać, pokroić drobno, usmażyć na smalcu. Paprykę umyć, pozbawić nasion, pokroić w paski, dodać do cebuli, dusić pod przykryciem chwilę, dodać przecier pomidorowy. Dodać rozdrobnioną konserwę i gotować aż zgęstnieje pod koniec przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak