Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1,5 szkl
mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy cała paczka
orenżada 1 szkl
olej 1 szkl
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Ubić białko na sztywno, dodać cukier z cukrem waniliowym - ubijać. Następnie dadać po jednym żółtku, po trochę mąki z proszkiem, po trochę orenżady, oleju - ubijać. Podzielić na 2 części: do 1 dodać 4 łyżki kakao, do 2 dodać 4 łyżki mąki. Do prodiża wlać na przemian łyżką, piec ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wokalista 16.01.2012 16:04
fajna
shija 08.07.2011 15:13
jest przepyszna!
msmariusz 01.04.2011 12:54
mniam mniam
msmariusz 01.04.2011 12:53
mniam mniam
wiertlo102
wiertlo102 27.02.2011 08:18
pycha
Smakosz6 15.11.2010 09:21
mniam
Malinka 10.09.2010 08:52
Fajna ta zebra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak