Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z młodych lisci pokrzywy z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
Liście pokrzywy 100 g
ryż 10 g
cebula 20 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
sól
papryka mielona
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z młodych lisci pokrzywy z ryżem

Ryż ugotować na wywarze z kości, młode liście pokrzywy dokładnie czyścić i pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać, udusić na tłuszczu, dodać pokrzywę i poddusić. Następnie połączyć z wywarem, zagotować, dodać śmietany i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.08.2011 11:53
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak