Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana brukselka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 200 g
jajko 1 szt.
mleko 1 szklanka
olej 5 g
sól
pieprz
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana brukselka z serem

Brukselkę ugotować w wodzie z mlekiem, solą i cukrem. Odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser rozetrzeć, dodać jajko i mleko, wymieszać. Mieszankę wyłożyć na brukselkę. Polać olejem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 10.07.2011 19:08
fajne
Gosia32
Gosia32 09.04.2011 09:46
mniam
halinka1011 04.04.2011 11:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak