Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garnek grzybowy po wegiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 45 dag
pomidory 45 dag
słonina 10 dag
cebula 3 szt.
rosół 2 szklanki
mąka 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
cukier
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
papryka 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: garnek grzybowy po wegiersku

Pokroić słoninę i wrzucić ja na patelnie do wytopienia, dodać obraną i pokrojoną cebulę, oczyszczone i pokrojone grzyby oraz kawałki kiełbasy, wędliny co tam nam zostało w lodówce- wszystko razem dusić przez krótki czas. Oczyścić paprykę i pokroić w paski wąskie. Pomidory pozbawić skórki a następnie pokroić je na większe kawałki mogą to być ćwiartki. Paprykę i pomidory dodać do grzybów, podlać rosołem i razem gotować. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić. Doprawić całość do smaku- zagotować. przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 04.04.2011 11:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak