Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany pieczarkami

W schabie nożem naciąć tzw. kieszeń. Przygotować nadzienie: pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, wystudzić, dodać jajka, namoczoną bułkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć przyprawami (majeranek, sól, pieprz), kieszeń nałożyć nadzieniem i zaszyć. Włożyć mięso do brytfanny, oblać tłuszczem powierzchnię mięsa, wstawić do piekarnika na 1h i upiec w temperaturze około 200 stopni C, często polewając sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 11.07.2013 14:06
fajny pomysł na nadzienie
Łukasz15 05.03.2013 11:28
Zapowiada się rewelacyjnie
Wafelek2601 04.08.2012 10:49
Pycha
Ada-Gaba 30.05.2012 06:44
super przepis
jeanette_v 18.05.2012 12:11
Super!.
Justa32 16.12.2011 09:59
pyszne
Ania67 16.05.2011 11:30
pyszności
Małgorzata113 04.04.2011 10:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak