Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka konserwowa
ogórki konserwowe
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z warzywami

Śledzie płuczemy w zimnej wodzie ok. 12h, zmieniając wodę po upłynięciu połowy czasu. Warzywa odsączamy z zalewy, którą zlewamy do jednego garnka i kroimy. Cebulę pokrojoną w piórka dodajemy do zalewy i podgrzewamy /nie gotować!/. Zalewę studzimy i dodajemy do niej olej, który ma stanowić 10% całości. Śledzie układamy warstwowo, na przemian z warzywami, zalewamy zalewą i odstawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak