Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy cielęce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 40 dkg
szynka 4 plastry
sok z cytryny 1 łyżka
szałwia 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy cielęce

Mięso myjemy i osuszamy kroimy na 4 kawałki,lekko tłuczemy,skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy solą i lekko mąką.Na każdy kawałek kładziemy szynkę,posypujemy szałwią i zwijamy spinamy wykałaczką i obtaczamy w mące.Smażymy na patelni rozgrzanej masłem na złoty kolor z obu stron,następnie przekładamy do rondla,polewamy masłem skrapiamy winem lub bulionem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.07.2011 09:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak