Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka zimowa z tuńczyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 40 dkg
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżka
sól
cukier 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
czosnek 1 ząbek
sos
majonez 3 łyżki
pasta sardelowa 1 łyżeczka
musztarda ostra 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
natka pietruszki 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka zimowa z tuńczyka

Składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy.Gotujemy wodę z solą z masłem,cukrem,sokiem i skórką z cytryny i na wrzątek wrzucamy brukselkę gotujemy 20 min,odcedzamy a gdy ostygnie kroimy na połówki.Salaterkę nacieramy czosnkiem wykładamy tuńczyka i rozdrabniamy go widelcem,dodajemy brukselkę i polewamy sosem dokładnie mieszamy przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.Przed podaniem posypujemy posiekanym jajkiem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak