Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z turkusową galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl.
mąki 1/2 szkl.
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 litra
margaryny kostka
galaretki turkusowe 2
Delicji 2 paczki
galaretka 1 ametysowa szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z turkusową galaretką

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min. w 160-180 C. pozostawić do wystygnięcia.
Rozpuścić galaretki.
Na mleku ugotować budyń-można dosłodzić do smaku, ostudzony zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć część masy, na to galaretkę ametystową, wstawić do lodówki, gdy steżeje wyłożyć drugą część masy, na to delicje i zalać galaretką turkusową, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.08.2011 13:06
super
Izabela28 12.06.2011 12:34
ślicznie wygląda i na pewno jest bardzo pyszne;)
Sloneczko222 05.04.2011 19:58
Dziękuję:)
halina17 04.04.2011 10:43
smaczne ciasto
Gosia40 04.04.2011 09:27
super deser!
patusia 04.04.2011 00:31
Wygląda super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak