Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki 5 plastrów
sera żółtego 5 plastrów
masła 2 łyżeczki
ogórki kiszone 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
kostka pieczeniowa 1 sztuka
schab bez kości 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski mięsne

Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy jak roladkę.
Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.
Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę z rozpuszczona kostka pieczeniową.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy pod przykryciem około 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.08.2011 09:13
super
Margo1 12.05.2011 13:47
ekstra
Nina7 04.04.2011 11:23
wyglądają rewelacyjnie:)
Dorota59 04.04.2011 10:10
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak