Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
kakao ciemne 3 łyżki
jajko 1 sztuka
margaryna 1/2 kostki
śmietana 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Cukier, kakao i jajko utrzeć w rondelku na jednolitą masę, w między czasie zagotować margarynę. Do masy wlewamy małymi ilościami gotującą margarynę mieszając aż składniki się połączą, na końcu dodajemy śmietanę- polewa jest błyszcząca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 03.09.2011 17:52
extra
Justyna Jussstiii 02.08.2011 08:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak