Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe w sosie rozmarynowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dkg
oliwa do smażenia
masło 2 łyżki
rozmaryn 2 łyżki
dymki ze szczypiorkiem 2 szt
bulion wołowy 1/2 szklanki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe w sosie rozmarynowym

Mięso myjemy i osuszamy i kroimy na 4 kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem,posypujemy solą i pieprzem i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej oliwie.Kotlety przekładamy do rondla a na patelnie dajemy masło,pokrojoną dymkę i rozmaryn,chwilę smażymy mieszając,następnie dolewamy bulion i gotujemy kilka minut aż sos zgęstnieje doprawiamy do smaku.Sosem polewamy kotlety i przez chwilkę dusimy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 08.09.2012 09:34
super danie
Krystyna32 02.12.2011 00:08
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak