Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierany z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1\\2 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
jajko 4 sztuki
margaryna 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 łyżki
jagody 1 szklanka
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierany z jagodami

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy wyłożonej papierem. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piec w temp. 180-200st. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.12.2012 18:34
proste i smaczne ciasto zjadłoby się szkoda że już po sezonie jagódkowym:)
Kuchareczka2 29.02.2012 12:23
zjadła bym takie
Sarenka 15.07.2011 16:00
Uhm - mnaim
ewa19a 13.05.2011 22:50
uwielbiam jagody
ewasylwia 04.04.2011 10:16
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak