Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki wieprzowe w sosie serowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dkg
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne kieliszek
śmietana 1 szklanka
szałwia posiekana 1 łyżka
ser camembert 10 dkg
musztarda 1 łyżka
sól
pietruszka zielona
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: steki wieprzowe w sosie serowym

Śmietanę ubijamy.Mięso myjemy i kroimy na cienkie plastry,lekko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy pieprzem.Na patelni stapiamy masło i smażymy mięso następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i trzymamy w cieple.Na patelnie wlewamy wino i dokładnie mieszamy zeskrobując dno,wsypujemy zioła,gdy się zagotuje dodajemy musztardę wlewamy śmietanę dodajemy pokrojony ser przyprawiamy do smaku i podgrzewamy aż ser się rozpuści.Polewamy mięso i dekorujemy gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.11.2011 15:52
Ciekawy sos.
Ewelina38 28.05.2011 21:07
koniecznie do wypróbowania
patusia 03.04.2011 20:29
Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak