Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babany 1 kg
masło 30 dag
olej do smażenia 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki bananowe

Banana obraż ze skórki, odciąć końcówki i pokroić na średniej grubości plasterki.
masło i olej rozgrzać na patelni nastęnie ułożyć na niej babanowe krążki i lekko usmażyć z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku,nastęnie każdy krązek lekko rozbić (np. tłuczkiem).Krążki ponownie ułożyć na rozgrzanym tłuszczu i smażyć ok 30 sekund.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak